News

Psilox AB har säkrat 5,0 MSEK i en nyemission

Pressmeddelande 2018-03-14

Psilox tillförs 5,0 miljoner kronor efter en nyemission som registrerades 2018-02-05 hos Bolagsverket.

VD Tomas Lindström kommenterar "Jag vill tacka alla befintliga och nya ägare i Psilox för ert förtroende. Genom emissionen får vi nu möjligheten att genomföra flera värdehöjande aktiviteter såsom ökning av produktionskapaciteten, införande av ett kvalitetssystem och genomförande av en klinisk prövning. Vi ser fram emot ett intensivt år och en fortsatt positiv utveckling av Psilox"

Aktier och aktiekapital

Genom emissionen nyemitteras 5 811 aktier. Efter nyemissionen uppgår aktiekapitalet till 173 905 kronor fördelat på 34 781 aktier.

För ytterligare information, kontakta:
Tomas Lindström, VD
Telefon: 0705-28 92 46
E-post: tomas.lindstrom@psilox.com

___________________________________________________________________________

Tomas Lindström ny vd för Psilox AB

Pressmeddelande 2017-02-03

Psilox AB:s styrelse har beslutat att utse Tomas Lindström till ny vd. Tomas Lindström tillträder sin anställning den 1 februari 2017.

– Jag ser fram emot att få driva utvecklingen av Psilox AB till att bli en globalt framgångsrik leverantör av innovativa bioaktiva material för dentala applikationer . De senaste åren har företaget lagt en stabil grund genom att framförallt utveckla tillverkningsprocessen av de unika, ihåliga kalciumfosfat-sfärerna. Ett material som har en rad spännande tillämpningar inom olika dentala applikationer, t ex remineralisering av tandemalj, läkande av känsliga tandhalsar och blekning av tänder. Företaget går nu in i en mer kommersiell fas och det ska bli en spännande resa att få sätta produkter på marknaden som uppfyller många viktiga kundbehov, säger Tomas Lindström.

Tomas Lindström kommer närmast från en tjänst som medgrundare och teknisk chef på Fiomi Diagnostics AB (sedan 2012 ägt av Trinity Biotech) ett företag som utvecklade produkter för humandiagnostik. Dessförinnan hade Tomas ledande befattningar på Åmic AB (som 2008 såldes till Johnson & Johnson), också det verksamt inom det diagnostiska området.

– Vi är mycket nöjda över att ha rekryterat Tomas Lindström till Psilox AB. Efter drygt två år av fokus på processutveckling befinner sig Psilox AB i en fas där inriktningen ligger på att bygga upp organisationen, produktifiera teknologin och marknadsintroducera en första produkt. Tomas erfarenhet av verksamhetsutveckling, ledarskap i produktutveckling, och kunskap från det medicintekniska området kommer göra det möjligt för Psilox AB att nå de högt uppsatta målen och positionera bolagets produkter i framkant i det dentala området, säger Peter Bramberg, styrelseordförande i Psilox AB.

För mer information, kontakta:

Tomas Lindström, vd
Telefon: 0705-28 92 46
E-post: tomas.lindstrom@psilox.com

___________________________________________________________________________


Follow or share on social media.

Adress

Psilox AB
Virdings Allé 32B
754 50 Uppsala
Sweden

Contact us

tomas.lindstrom@psilox.com
Telephone +46 705 28 92 46